Nostalgia

Nostalgia is een keramische tegel met een graniglia-effect en een retro uitstraling, ontworpen door Davide Tonelli, die wordt gedomineerd door het gebruik van kleur. Het visuele effect, gekenmerkt door kleine schilfers geïnspireerd op Venetiaanse vloeren, maakt deze collectie geschikt voor elke stijl. Er zijn vijf kleurvarianten, variërend van neutrale tot aardse tinten, met een willekeurige en unieke mix van schilfers.

 

Gecertificeerde duurzaamheid

Nostalgia belichaamt milieubewustzijn door middel van zorgvuldig gecertificeerde processen die voldoen aan internationale standaarden op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid.

Met nadruk op uitmuntende energie-efficiëntie en voortreffelijke thermische isolatie, ontleent Nostalgia zijn kracht aan de opmerkelijke brekingsindex. De geavanceerde technische en structurele eigenschappen van deze tegels, versterkt door het aanzienlijke aandeel gerecyclede materialen, dragen bij aan de LEED®-score van elk gebouw.

Onze toewijding aan duurzaamheid strekt zich uit tot onze grondstoffen, zorgvuldig gewonnen uit steengroeven met aandacht voor landschapsherstel en vegetatie in overeenstemming met strenge milieurichtlijnen. Door de voorkeur te geven aan lokale bronnen, streven we ernaar de biodiversiteit van het terrein te beschermen.

Nostalgia wordt vervaardigd met een aanzienlijk percentage gerecycled materiaal en industrieel restafval. Tot 93% van het productieafval wordt intern gerecycled, terwijl slechts 7% wordt toevertrouwd aan geautoriseerde externe partners, waardoor het gebruik van nieuwe grondstoffen aanzienlijk wordt verminderd.

Bovendien omarmen we geavanceerde verpakkingstechnologie die resulteert in een aanzienlijke vermindering van het kartonverbruik, tot wel 50%. De verpakking van Nostalgia wordt vervaardigd uit gerecyclede en volledig recyclebare materialen, waardoor onze toewijding aan duurzaamheid in alle aspecten van ons productieproces wordt weerspiegeld.

Kleuren

Nostalgia Vanilla
Nostalgia Stone
Nostalgia Copper
Nostalgia Caviar
Nostalgia Butter
60x60
60x120
120x120
Reinier Spaan

Wilt u meer weten over Nostalgia?

Reinier helpt u graag!